Výroba bio paradajkových omáčok v Taliansku

Práve z pozície výrobného podniku spracúvajúceho potraviny sme si vedomí i zvláštnej zodpovednosti za budúce generácie. Sociálna a ekologická udržateľnosť sú pre nás dôležitejšie ako krátkodobý zisk.

V príbehoch Hügli Vám poskytneme pohľad do zákulisia, vysvetlíme Vám napríklad, odkiaľ pochádzajú suroviny pre naše potraviny, alebo kým a ako sú vyrábané.

Paradajka – naša surovina

Na dosiahnutie výnimočnej chuti našich bio paradajkových omáčok používame paradajky, ktoré zrejú na slnku. Rastú vonku na poli a sú pestované bio poľnohospodármi v slávnom „rajčinovom páse“ medzi mestami Piacenza, Parma a Cesena. Obľúbené červené plody dozrievajú v tomto regióne v najvyššej kvalite, pretože tu ideálne spolupôsobia vlastnosti pôdy a mikroklimatické podmienky, ako sú zrážky a dĺžka slnečného žiarenia. Striedanie plodín zaručuje dokonalú regeneráciu pôdy, a tým aj trvalo udržateľné obhospodarovanie polí.

Pestovatelia paradajok sú väčšinou zlúčení do poľnohospodárskych družstiev a svoju úrodu dodávajú do spoločne spravovaných spracovateľských prevádzok za účelom výroby koncentrátu, paradajkovej drene alebo paradajkových kociek.  Naši partneri sa snažia dlhodobo udržiavať konštantnú úroveň kvality, nákladov aj svojej ponuky. To zaručuje „nemennú“ chuť našich konečných výrobkov. Vďaka výrobnej kapacite umiestnenej neďaleko našich dodávateľov sa môžeme vyhnúť dlhej preprave a zároveň podporujeme miestne bio poľnohospodárstvo severného Talianska.

Omáčka – náš výrobok

Používame čo najčerstvejšie prírodné suroviny. Paradajky pritom tvoria ako hlavná prísada základ našich omáčok. Preto im venujeme mimoriadnu pozornosť. Používame sorty paradajok, ktoré boli špeciálne vyšľachtené na použitie do omáčok a iných tekutých paradajkových výrobkov. Tieto bio paradajky (vo forme dužiny alebo koncentrovaného pretlaku) nám zaručujú požadovaný výsledok pre naše jemné bio omáčky, čo do farby, konzistencie a chuti.

Naše receptúry vyvíjajú a ochutnávajú skúsení potravinárski technológovia, angažovaní vývojári a vášniví kuchári, než ich poskytneme na posúdenie našim zákazníkom. Nepoužívame žiadne špeciálne suroviny, avšak receptúry našich skvelých bio omáčok zostávajú našim malým tajomstvom. „Fatto in Italia – buon appetito!”